Om meg

Jeg har en bachelor i psykologi fra Høgskolen i Lillehammer, og ble deretter utdannet til psykolog ved profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU i Trondheim, I tillegg har jeg en 5-årig videreutdanning med fordypning i psykoterapi. Jeg har jobbet på Gjøvik DPS (Distrikt psykiatrisk senter) siden jeg ble ferdig utdannet i 2013. Der har jeg jobbet med å hjelpe pasienter med ulike psykiske lidelser. Mennesker som har opplevd vonde ting og som plages med minnene. Mennesker som ikke klarer å slutte å bekymre seg, eller som blir så redde og ukomfortabele i sosiale situasjoner at de unngår det eller lider seg gjennom det. Mennesker som kjenner seg triste og nedfor og som ikke klare å bryte ut av det depressive mønsteret med negative tanker og følelser. For å nevne noe. Jeg har erfaring både fra døgnavdeling og poliklinikk. Jeg har i løpet av årene som psykolog tilegnet meg kompetanse og erfaring gjennom kurs og veiledning, men særlig gjennom gode møter med personer som ønsker å få bukt med psykiske plager. Jeg har flere psykoterapeutiske tilnærminger i min "verktøykasse". Folk er jo forskjellige, og selv om to personer kan ha samme typen plager kan de ha ulike behov og ulike ønsker om hva som skal endres. Terapi må alltid skreddersys den enkelte.
I 2014 skulle et OCD Team etablered ved DPS Gjøvik. Jeg meldte meg raskt til tjeneste og var med å starte opp OCD Teamet på Gjøvik, som skulle ha hele Innlandet fylke som sitt ansvarsområde. Siden den spede starten - og gjennom alle årene der vi har hjulpet flere hundre pasienter som sliter med tvangstanker og tvangshandlinger - har teamet og jeg opparbeidet oss høy kompetanse og mengder med erfaring på dette området. De mange møtene med mennesker som har fått redusert livskvalitet på grunn av OCD (Obsessive compulsive disorder), har medført at psykologhjertet mitt brenner litt ekstra for denne gjengen. Det beste med å jobbe i OCD Teamet er å gang på gang få erfare at dette er en lidelse det går an å bli kvitt.
I 2020 utvidet OCD Teamet sitt kompetanseområde til å også gjelde sosial fobi og panikklidelse, og teamet endret navn til Team for 4-dagers behandling og OCD. 4-dagers behandling er et konsept der behandling i gruppe gis over 4 intensive dager.
Behandlingstilnærmingen som gis i OCD Teamet, og som gis til pasienter i 4-dagers behandling for ulike psykiske lidelser, er ERP-behandling (eksponering med responsprevensjon). Dette er en tilnærming som har vist seg nyttig for å hjelpe folk med ulike former for angst, og er den terapiformen hvor jeg har min særskilte kompetanse.
I møte med mennesker som kommer til meg for å få hjelp, har jeg alltid fokus på å skape et rom der det skal være trygt å si hva enn en har på hjertet. Jeg er tålmodig og rolig som type, men kan også gi motiverende og støttende dytt når det kan hjelpe en med å ta de viktige skrittene fremover. Jeg er glad i mennesker og synes at alle fortjener å ha et godt liv.